Net een nieuwe scooter gekregen?…….  Zorg er dan voor dat er een goede verzekering voor is afgesloten.

Bromfiets / Scooter

De Bromfietsverzekering is een complete verzekering voor alle soorten bromfietsen zoals scooters, snorfietsen, E-scooters en natuurlijk ook de brommobiel.

 

Zodra de bromfiets op uw naam staat geregistreerd bent u wettelijk verplicht om deze te verzekeren. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering. De WA verzekering dekt de financiële gevolgen van schade die u met de bromfiets aan anderen toebrengt en waarvan de schuld bij u ligt.

 

Daarnaast is er de mogelijkheid om uw bromfiets te verzekeren tegen diefstal en/of tegen aanrijding. Dit zijn geen verplichte dekkingen, maar wel verstandige keuzes om toch toe te voegen. Bij de aanrijdingsdekking zijn dikwijls ook de helm en de kleding meeverzekerd. Verder geldt meestal bij diefstal of totaalverlies in het eerste jaar een nieuwwaarde dekking of aankoopwaarde dekking.

 

Verdere uitbreidingen zijn mogelijk met een Rechtsbijstandverzekering en een Opzittenden verzekering.

 

Ook de Bromfietsverzekering werkt net als een Auto- of Motorverzekering met een bonus/malus regeling. Er worden dus schadevrije jaren opgebouwd die premie korting garanderen en bij schade geldt er een terugval.

 

Bromfietsverzekeringen sluiten wij enkel voor totaalrelaties. Enkel een losse Bromfietsverzekering via ons kantoor afsluiten is helaas niet mogelijk.