Lekker touren met de motor….. Maar dan wel goed verzekerd op weg, zodat u ook echt onbezorgd kunt genieten!

Motor

De verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht als u de weg op gaat met uw motor.  Van iedere motor ligt de registratie vast bij RDW, de RijksDienst van Wegverkeer. Zodra een kenteken daar is aangemeld is een WA verplichting direct van kracht. De WA verzekering dekt de financiële gevolgen van schade die u met de motor aan anderen toebrengt en waarvan de schuld bij u ligt.

 

Maar ook uw motor zelf kan ernstige schade oplopen. In dat geval biedt een Beperkte Casco verzekering of Volledige Casco verzekering uitkomst.
De Beperkte Casco verzekering dekt onder meer brand, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting, blikseminslag, diefstal, inbraak en joyriding of poging daartoe. Verder valt daar ook onder schade door storm, hagel, vallend gesteente, instorting en botsing met dieren.
Bij een Volledige Casco verzekering zijn daarnaast ook alle andere van buitenkomende onheilen gedekt, zoals botsen, omslaan, slippen, van de weg of te water geraken. De combinatie WA met een Volledige Casco dekking wordt ook wel All Risks genoemd.

 

De schade aan uw motor door het in de Casco verzekering gedekte evenement wordt vergoed, mogelijk onder aftrek van een eigen risico wat per maatschappij kan verschillen. Soms is er geen eigen risico van toepassing als u gebruik maakt van het herstelnetwerk van de verzekeraar.
Bij een total loss schade geldt bij een Volledige Cascodekking dikwijls voor een termijn een nieuwwaarde regeling. Daarna wordt dagwaarde van de motor vergoed. Hoe ouder uw motor wordt, hoe minder interessant dus de Volledige Casco dekking wordt als u de premie in verhouding tot de vergoeding gaat zetten.In de keuze van wel of geen Casco dekking gaat het er met name om wat u zelf als risico kunt en wilt lopen en die keuze ligt voor iedereen anders.
Er zijn nog een aantal aanvullende verzekeringen die u kunt bijsluiten zoals een dekking voor accessoires, hulpverlening, rechtsbijstand en een Schadeverzekering Opzittenden, die u als bestuurder zelf ook dekking biedt. Ook een aanhanger kan vanzelfsprekend meeverzekerd worden voor het casco risico. Het WA risico van uw aanhanger is al automatisch meeverzekerd achter het trekkende voertuig.
Bij een Casco verzekering is dikwijls ook een vergoeding opgenomen tot een bepaald bedrag voor uw motorkleding en helm.

 

Uw motor verzekeren wij voor u voordelig en op maat.
Stuur ons een kopie van uw laatste polis zodat wij uw dekking en uw schadevrije jaren inzichtelijk hebben. Verder hebben wij uw postcode, geboortedatum en het kenteken en de meldcode van de motor nodig. Vervolgens vergelijken wij een aantal verzekeraars met elkaar om zo voor u tot de beste premie en condities te komen.

Neem contact met ons op. We maken graag een offerte voor u.