Vorster Verzekeringen | Boot
16354
page,page-id-16354,page-child,parent-pageid-15810,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Even alle zorgen laten varen?……….. Dat kan als u een boot hebt. Maar vergeet dan niet de verzekering!

Boot

Nederlanders houden van watersport. U ook want u hebt een boot aangeschaft. Bij een boot hoort ook een verzekering. In Nederland bestaat er geen wet die u verplicht om een bootverzekering voor uw boot af te sluiten. Wel wordt in bepaalde situaties een WA-dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) verplicht gesteld door beheerders of organisaties.
Bijvoorbeeld bij wedstrijden, in jachthavens en stallingen en op een deel van het vaarwater. Vaart u buiten Nederland, dan bestaat een wettelijke verplichting dikwijls wel. Dit is sowieso het geval in veel landen rond de Middellandse Zee.

 

De Basisdekking bestaat uit Wettelijke Aansprakelijkheid en Hulpverlening. De wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd tot € 5.000.000,- per gebeurtenis. Wanneer door wettelijke bepalingen de aansprakelijkheid tot een lager bedrag beperkt wordt, is dat lagere bedrag de maximale uitkering. De alarmcentrale van de verzekeraar verzorgt de hulpverlening. Deze bestaat o.a. uit het toezenden van onderdelen, het eventuele vervoer van personen naar een adres in Nederland en het inzetten van een vervangende schipper.

 

Deze basisdekking kan uitgebreid worden met een aantal dekkingen zoals Casco+, Casco, Brand/Diefstal, enkel Diefstal of enkel Brand. U kunt uw Bootverzekering nog aanvullen met extra dekkingen. Bijvoorbeeld een verzekering voor uw boottrailer of rechtsbijstand.

 

U leest alle informatie over deze Bootverzekering in de brochure welke u hier op de pagina kunt downloaden. Voor sommige boten gelden afwijkende bepalingen. Is het u niet duidelijk, neem dan even telefonisch contact met ons op. Liever direct afsluiten? Ga dan naar de button  en sluit uw Bootverzekering direct online.

 

Let op wanneer u een vaarbewijs nodig hebt!
Voor boten die langer zijn dan 15 meter of die sneller kunnen varen dan 20 km/h is een vaarbewijs wettelijk verplicht.  Als de schipper geen houder is van het wettelijk vereiste vaarbewijs, bestaat er geen dekking voor schade die ontstaan is tijdens het varen, tenzij kan worden aangetoond dat volgens de van toepassing zijnde regels is gevaren.

 

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op zodat we u goed kunnen informeren.

Meer informatie nodig?

Download Brochure

Direct aanvragen?

Afsluiten Bootverzekering