Met uw caravan ontdekt u nieuwe regio’s en onbekende landen. Zorg ervoor dat schade uw vakantie niet bederft.

Caravan

U stelt de Caravanverzekering naar eigen wens samen en u betaalt alleen de dekking die u kiest. Met waardegarantie kunt u de verzekerde waarde van uw caravan voor een periode vastzetten. Zo bent u perfect verzekerd.

 

De verzekering is het hele jaar geldig in Nederland, België en Luxemburg. In Duitsland binnen 100 kilometer van de Nederlandse grens. Voor de rest van Duitsland en alle andere landen van Europa, op de Azoren, de Canarische Eilanden en Madeira en in de Aziatische en Afrikaanse landen
die grenzen aan de Middellandse Zee geldt meestal een aaneengesloten termijn van 6 maanden per jaar. Tijdens het vervoer van uw caravan tussen landen die tot het verzekeringsgebied behoren is er vanzelfsprekend ook altijd dekking.

 

De Caravanverzekering begint met een Basisverzekering waarin Aansprakelijkheid en de dekkingen Brand, Diefstal en Natuur zijn verzekerd.

 

Aansprakelijkheid is alleen van kracht wanneer het verzekerd object “veilig buiten het verkeer” tot stilstand is gekomen. Zolang het object gekoppeld is aan een motorvoertuig, is de WAM van toepassing en de caravan dus meeverzekerd bij de auto. Als er ook dekking bestaat voor de gedekte gebeurtenis op de AVP van verzekerde, gaat de AVP altijd voor. Het is dus een secundaire dekking.

 

Brand/diefstal/natuur geeft dekking tegen:
Plotselinge en onvoorziene beschadiging van het object door brand, ontploffing en zelfontbranding, ook als gevolg van eigen gebrek.
Diefstal, verduistering en vermissing, joyriding en braakschade en schade aan de caravan die is ontstaan in de tijd dat deze was gestolen.
Beschadiging van het object door natuurgeweld zoals overstroming, lawines, vallend gesteente, aardbeving, storm en blikseminslag, maar geen hagel want dat is een aanvullende dekking.

 

De overige dekkingen zijn tegen betaling van premie mee te verzekeren.
Beschadiging/aanrijding
Hagel
Particuliere Verhuur
Inboedel
Accessoires
Luifel/voortent
Hulpverlening
Vervangend Vervoermiddel

 

Groene kaart
Er worden voor caravans geen groene kaarten afgegeven. Als er (voor bepaalde landen) een groene kaart specifiek voor de caravan wordt gevraagd dan kunt u deze verkrijgen bij uw autoverzekering. Die geeft dan een groene kaart voor de caravan af en vermeldt daarop het kenteken van de caravan. In Polen moet een caravan een aparte groene kaart hebben en die is ook aanbevolen voor Duitsland en Spanje. Het gaat hierbij om caravans met een eigen kenteken, oftewel caravans zwaarder dan 750 kg. In Nederland en de meeste andere Europese landen hebt u geen aparte groene kaart nodig en volstaat de code op F op de groene kaart van uw auto.

Meer informatie nodig?
Neem contact met ons op.
We maken een offerte op maat voor u.