Ik wilde dat mijn gitaar ook verzekerd zou zijn bij diefstal uit de auto. Daarom heb ik voor deze verzekering gekozen!

Hobby en Sport Artikelen

Sporten en hobby’s zijn vaak inspannend en ontspannend tegelijk. Denk hierbij aan buitensporten zoals paardrijden, golfsurfen, duiken of snowboarden. Maar ook het bespelen van een muziekinstrument kan erg inspannend zijn en maximale ontspanning teweegbrengen.

 

Geniet u in uw vrije tijd actief van uw sport of hobby? Denk dan aan de speciale Hobby- en Sportverzekering. Daarmee is uw kostbare uitrusting verzekerd tegen schade, diefstal en verlies, het hele jaar door en overal ter wereld. Dus ook bij u thuis, in de sportschool of bijvoorbeeld op zee.
Als er iets misgaat, kunt u rekenen op een snelle afhandeling zodat u weer snel van uw hobby of sport kunt genieten!

 

Bent u niet de enige thuis die vaak en graag sport of bezig is met de hobby? Verzeker dan ook de uitrusting van uw partner en kinderen. Dat kan op dezelfde verzekering én tegen een voordelige premie.

 

Hoe zuinig u ook bent op uw spullen, ze kunnen altijd stukgaan of gestolen worden. Waar u uw spullen ook mee naartoe neemt, u bent overal ter wereld verzekerd. Dus ook als u uw duikhorloge verliest op de bodem van de Rode Zee!

 

Gebruikt u uw hobby- en sportartikelen niet zozeer in uw vrije tijd, maar meer voor uw beroep? Bijvoorbeeld omdat u topsporter bent of professioneel gitarist? Ook dan kunt u de Hobby- & Sportartikelenverzekering afsluiten.

 

De verzekering biedt dekking voor de in de polis vermelde uitrusting(en).
U kiest zelf welke uitrusting(en) u wenst te verzekeren. Hobby & sportartikelen kunnen verzekerd worden voorzover ze behoren tot één van de volgende categorieën:

 

racket-/balsport
wintersport
wandel-/berg-/klimsport
duiksport
ruitersport
vecht-/verdedigingsport
hand-/kruisboogsport
parachute-/parapente (incl parapente propellor)
in-line-skate-/skeeler
surf-/zeilplank-/kano
kamperen
audio-/video-/foto-/film
muziekinstrumenten

 

Meestal  geldt een eigen risico van € 25,- per gebeurtenis. Bent u (semi) professional dan geldt er meestal een hoger eigen risico van € 50,00. Ook uw premie is hoger dan bij enkel hobbymatig gebruik.

 

Hengelsportuitrustingen worden bij uitzondering geaccepteerd en enkel tegen hogere premies en eigen risico’s.
Hetzelfde geldt voor schietsportuitrustingen. Een wapenvergunning is dan ook vereist.
Bij Ruitersportuitrustingen geldt dat indien de verzekerde zaken zich in de manege of de pensionstal bevinden, er uitsluitend uitkering wordt verleend voor diefstal indien sporen van braak aan de afgesloten kast/ruimte worden geconstateerd.
Kite-surfinguitrustingen worden niet verzekerd op deze verzekering.

Bel ons voor een inventarisatieformulier voor de Hobby en Sportartikelen verzekering.
013-4690186