Alles bij?….. Paspoort, bankpas, geld, vouchers, zonnebril, tablet?….. Hebben we ook een verzekering?

Reis en Annulering

Het wordt nog steeds met enige regelmaat vergeten om een goede Reis- en/of Annuleringsverzekering af te sluiten terwijl er juist in het buitenland zoveel kan gebeuren waardoor u een beroep op deze verzekering moet doen.

U hebt de keuze tussen een aflopende en een doorlopende variant van de Reisverzekering en de Annuleringsverzekering. Bij een aflopende verzekering is er sprake van een begin en einddatum.
Dit product is uitermate geschikt als u maar een enkele keer op reis gaat. Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie, dan is een doorlopende variant een betere oplossing. Behalve dat het voordeliger is, wordt ook niet vergeten een verzekering af te sluiten. Gaat u voor langere tijd dan 180 dagen op reis dan kunt u beter kiezen voor de Lang op Reis verzekering.

 

Bij de Doorlopende Reisverzekering komt u in de aanvraagmodule ook de optie tegen om Annulering mee te verzekeren zodat u geen 2 aparte verzekeringen hoeft aan te vragen.
Bij de Kortlopende variant is dat niet het geval.

 

Een Reisverzekering dekt diverse gebeurtenissen af die tijdens uw vakantie voor veel overlast kunnen zorgen. In de Basisdekking is personenhulp opgenomen evenals telefoonkosten, buitengewone kosten en schade aan uw vakantieverblijf. Een heleboel andere zaken kunt u gewoon wel of niet meeverzekeren. Zaken zoals Ongevallen, Geld, Bagage, Wintersport en Geneeskundige kosten.
Voor wat betreft de Geneeskundige kosten adviseren wij om die altijd mee te verzekeren omdat uw Ziektekostenverzekering dikwijls een beperking kent voor wat betreft de vergoeding tot het bedrag wat in Nederland voor kosten gemaakt wordt. In bepaalde landen komen de kosten helaas een stuk hoger uit en uw Reisverzekering biedt dan een aanvullende dekking.

 

De Annuleringsverzekering is bedoeld voor als uw vakantie niet door kan gaan. Bijvoorbeeld door een ziekte of ongeval. Ook biedt deze dekking als u uw vakantie tussentijds af moet breken door een onvoorziene gebeurtenis.
Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een Annuleringsverzekering geen dekking. Wij adviseren u om de Annuleringsverzekering daarom direct bij het boeken van de reis al af te sluiten.

 

De kortlopende Reisverzekering en Annuleringsverzekering kunt u alleen bij ons afsluiten als u reeds klant bent bij Vorster Verzekeringen.

Fijne Vakantie !