Het was al erg genoeg dat ik invalide was geworden… Zonder die uitkering had ik ook nog de financiële ellende gehad.

Ongevallen

Er gebeurt al genoeg als u of een gezinslid door een ongeval invalide raakt of overlijdt. Dan wilt u niet ook nog alle financiële ellende erbij. Met een ongevallenverzekering krijgt u een uitkering als u blijvend invalide raakt door een ongeluk. Bij overlijden gaat de uitkering naar uw nabestaanden.

 

De meeste Ongevallenverzekeringen kennen 2 rubrieken. Namelijk de rubriek Invaliditeit en de rubriek Overlijden. Dikwijls is het mogelijk om voor beide rubrieken andere bedragen te verzekeren. Zo heeft de Rubriek voor Invaliditeit dikwijls een hoger verzekerd bedrag nodig.

 

Belangrijk om te weten is dat de Ongevallenverzekering geen Arbeidsongeschiktheidsverzekering is. Er zijn nog enkele Ongevallen verzekeringen waar een stukje daggeld vergoeding in kan worden meegenomen maar zowel het aantal verzekeraars die dit verzekert als het bedrag wat in die Rubriek verzekerd kan worden, is vrij beperkt. De Ongevallenverzekering geeft u dus een eenmalige uitkering welke door u vrij te besteden is. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor hulp in het huishouden of vervoers- of verbouwingskosten.

 

Als u een Ongevallenverzekering afsluit, kies dan in ieder geval voor een serieus bedrag, zodat u er ook daadwerkelijk iets mee kunt. Al die kleine verzekeringetjes die her en der te sluiten zijn met als dekking € 5.000,– bij overlijden en € 10.000.– bij invaliditeit hebben geen enkel nut.
Als u echt invalide wordt, doet u met zo’n bedrag maar heel weinig uiteindelijk.

Let op!!!
Een Ongevallenverzekering is absoluut geen vervanger voor een Arbeidsongeschiktheidsverzekering.