Ik bleef last houden van mijn knie. De oplossing… fysiotherapie, maar dat wordt dan weer niet vergoed vanuit het Basispakket…

Ziektekosten

Een Basis Ziektekostenverzekering ook wel genoemd Basis Zorgverzekering is verplicht voor iedereen in Nederland. Vanaf 18 jaar wordt er ook premie gerekend. Tot de 18 jaar kunnen kinderen gratis worden meeverzekerd op de polis van de ouders. Naast deze verplichte verzekering heeft iedereen zelf de mogelijkheid om Aanvullende Ziektekostenverzekeringen ofwel Aanvullende Zorgverzekeringen af te sluiten. Daarmee kan een uitgebreidere dekking worden verkregen voor zaken zoals tandartskosten, fysiotherapie en nog veel meer behandelingen.

 

Basis Zorgverzekering
De inhoud van een Basisverzekering wordt door de overheid bepaald. Iedere verzekeraar hanteert dus dezelfde dekking. Belangrijk bij de Basisverzekering is dat verzekeraars een acceptatieplicht hebben. Ze mogen u niet weigeren. Daarnaast geldt dat verzekeraars geen afwijkende voorwaarden mogen hanteren, bijvoorbeeld door aan ouderen of chronisch zieke mensen een hogere premie te vragen of zaken uit te sluiten.

 

De premie die de verzekeraar vaststelt voor deze verzekering is echter niet overal hetzelfde. Het is dus nuttig om de premies van een aantal verzekeraars met elkaar te vergelijken.
Bij een Basisverzekering worden de basisdiensten ten aanzien van de zorg vergoed.
Zaken zoals huisartsbezoek, medicijnen, ziekenhuisopname, kraamzorg en vervoer van zieken.

 

Aanvullende Zorgverzekeringen
Deze verzekeringen kunnen betrekking hebben op alternatieve geneeswijzen, tandartskosten en nog veel meer vergoedingen voor behandelingen die u wellicht belangrijk vindt.  Bij de Aanvullende verzekeringen mag de verzekeringsmaatschappij overigens wel voorwaarden stellen met betrekking tot de acceptatie. Dit is zo geregeld omdat het geen verplichte verzekering is. Het staat u als klant vrij om deze verzekering te sluiten en het staat een verzekeraar vrij om deze wel of niet te accepteren.

 

Niet alleen de premies maar ook de dekkingen verschillen hier per verzekeraar. Dit maakt de juiste zorgkeuze juist zo ingewikkeld. Soms kunt u door de hoeveelheid van het aanbod sterk gaan twijfelen over wat nu de juiste keuze in dekking is. Belangrijk om te weten is dan dat u v.w.b. de dekking alleen maar hoeft te vergelijken in de Aanvullende verzekeringen.

 

Zorgvergelijking
Jaarlijks per 1 januari bestaat de mogelijkheid om naar een andere zorgverzekeraar over te stappen. Daarom wordt u als klant ook vanaf november tot 1 januari door alle verzekeraars bestookt met televisie reclame en reclame in alle andere media.
Wij vinden dat eigenlijk wel jammer want uiteindelijk stapt maar zo’n 4% over ieder jaar.  Dat geld wat de verzekeraars uitgeven aan reclame kan wat ons betreft beter in de pakketten worden gestoken voor het verlenen van betere zorg. Uiteindelijk gaat toch iedereen naar een Zorgvergelijker via het internet voortaan.

 

Zodra een nieuwe Zorgvergelijker beschikbaar is , zullen wij deze daarom via deze pagina ter beschikking stellen. Advies bij zorgvergelijking is om niet alleen te kijken naar premie, maar vooral wat het beste bij u past als pakket. Kijk ook goed naar uw behoefte in de wijze van vergoeding.
Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen een naturapolis en restitutiepolis.
Bij de restitutiepolis, die duurder is hebt u wel veel meer vrijheid in keuze van uw zorgverlener.

Vergelijk uw premie en sluit online uw zorgverzekering

Zorgvergelijker 2020